Dnia 01 października 2019 roku odbyła się wycieczka dydaktyczna uczniów klas drugich, trzecich oraz czwartych technikum żywienia i usług gastronomicznych do Poznania na Międzynarodowe Targi Poznańskie. „Polagra Food” jest jedną z największych imprez targowych w Europie i największą wystawą rolno-spożywczą w naszym kraju. Organizatorzy wystawy mając możliwość poszerzenia wiedzy uczniów zaprosili nas na Ogólnopolskie Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa na którym to uczniowie byli widzami popisów kulinarnych znanych kucharzy oraz mogli ocenić organoleptycznie efekty przygotowanych przez nich dań. Zaproszonym szefem kuchni był Jan Kuroń, który omówił przygotowanie dań z wieprzowiny w kuchni mazowieckiej. Po udziale w forum kulinarnym mogliśmy zwiedzać stoiska w halach ekspozycyjnych, na których wystawiały swe produkty spożywcze największe firmy z branży rolno-spożywczej oraz firmy produkujące maszyny i urządzenia dla gastronomi i usług hotelarsko-gastronomicznych. Opiekunowie J. Czajkowska; G. Bernard